PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до Кристали и камъни от А до Я

Аметрин

  1. Аметрин
  2. Научни данни за Аметрина
  3. Мистични свойства на Аметрина
  4. Лечебни свойства на Аметрина
  5. Магически свойства на Аметрина

Този двуцветен скъпоценен камък има доста противоречива история.Повечето геоложки сведения сочат, че Ametrine е открит през 70-те години на 20-ти век. Има обаче и друга история за този специален кристал, която датира от времето на конкистадорите.

През 17-ти век конкистадор на име Дон Фелипе се оженил за Анахи, принцесата на едно боливийско племе. Той получил като подарък мина кръстена на името на жена му. В тази мина се намирал и Аметрина. Когато дошло време Фелипе да се завърне в Испания, принцесата поискала да го последва. Двамата опитали да се измъкнат, но разгневените членове на племето се обърнали срещу своята принцеса и я убили. От тогава се носи легенда, че двуцветният камък отразява принцесата, която искала да остане лоялна на мъжа си и на племето си.

Зодия

Асоциации: не е отбелязана

Не е традиционен рожден камък за никой месец.

Камък на дева и везни. Камъкът влияе върху нуждите и желанията на хората и помага за разрешаване на техните вътрешни противоречия.

Чакра класификация

Двойната природа на  Аметрина прави много ефективен при пречистването на всички чакри и ви помага да постигнете здравословен физически баланс.

Тъмната природа на камъка помага да се освободим от емоционалните проблеми и да се заменят с лечебна светлина. Често хората таящи негативни чувства предпочитат болката да остане, отколкото да не чувстват нищо.

Аметринът е свързан със коронната чакра и корeнната чакра. Трябва да се използва с повишено внимание по време на медитация, тъй като подобрява концентрацията и интуицията, но ако се използва за много дълъг период от време може да доведе до вътрешен дисбаланс.

Рейтинг:
4.8/5 на базата на 4 оценки

Отзиви

Коментирай
loading...