Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Свойства и действие на жадеит

Свойства и действие на жадеит

Жадеит

Жадеитът и нефрит са смятани за един минерал до 19 в., но след това става ясно, че има две разновидности, които много си приличат на външен вид. За разлика от нефрит, жадеитът се оказва по-фин и твърд като структура. Двата камъка са имали общото наименование жад.

В китайската култура жадеитът е наричан камък на небето. Според китайците този камък е символ на петте човешки добродетели – това са милосърдие, решителност, смелост, мъдрост и справедливост. Символите на всички тези добродетели са изрязвани от жадеит и от нефрит и са носени като талисмани, които даряват енергия на своя притежател.

Свойства на жадеит

В Южна Америка маите са смятали, че този камък е дори по-ценен от златото, а старите египтяни вярвали, че жадеитът може да събужда любов и да я опазва. Цветът на жадеита е обикновено зелен - от много светли до тъмни нюанси, може да видите и камък в полупрозрачен вариант.

Има жадеит и в цветове като виолетово, черно и жълто, но се срещат изключително рядко. Използва се в китайската и в тибетската медицина. В китайската медицина често се използва за пречистване на аурата, за подобряване на биоенергията на човека.

Според астролозите този камък е най-подходящ за представителите на зодия Риби, Везни, както и за Раците, не особено подходящ е за Козирозите. Смята се, че жадеитът има способността да лекува – още от древни времена се е използвал за лекуване на болки в кръста или в бъбреците.

Бижута с жадеит

Ако носите камъка близо до тялото си, това ще помогне за правилното функциониране на жлезите. Можете да слагате парче жадеит в чаша с вода всяка нощ, а на сутринта да изпивате водата.

Ако имате проблеми с бъбреците сложете освен камъчето жадеит и хематит. Водата изпивайте на гладно.

Различни проучвания твърдят, че жадеитът може да увеличи плодовитостта.

Ако имате проблеми със съня, сложете камъка за четвърт час на челото си, а масаж с жадеитово топче ще ви подейства много успокояващо и облекчаващо. Ако имате бижута от жадеит, трябва да знаете, че пръстен с такъв камък ще облекчи умората, а колието ще повлияе положително на сърцето, както и на кръвното налягане.

Енергията на камъка ще ви помогне, ако страдате от чести нервни изблици. Изключително подходящ камък за постигане на по-добра концентрация и пречистване на съзнанието. Под формата на талисман жадеитът ще предпазва собственика си от отрицателна енергия, осигурява му защита.

Този камък може да предпазва онзи, който го носи от беди и нещастия, спомага при вземането на трудни решения. При проблеми с бъбреците, най-подходящ е зеленият жадеит. Влияе на третата и четвъртата чакра, съответно Манипура – това е слънчевият сплит и Анахата – това е сърдечната чакра.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest