Намери приказка

сряда, 27 ноември 2013 г.

Кунцит



 

 (Снимка: www.palagems.com )

Кунцитът е красив кристал с чиста и жизнерадостна енергия. Цветът му варира от най-бледото розово до светло виолетово. Камък на емоциите, отварящ сърцето, свързващ го с ума и стимулиращ лечебната комуникация между двете. Кунцитът окуражава да махнем стените, които сме изградили около сърцата си, за да се предпазим, да бъдем отворени към усещанията на безусловната любов.

Кунцитът се формира естествено като безцветни, розови, лилави, жълти и зелени кристали. Жълто-зелените разновидности са познати като Хиденит.

Розовият кунцит често е наричан Женски камък. Особено добър е за млади майки и за самотни майки. Помага на човешките, както и животинските майки, които имат трудности в износването на бебето. Добър камък е за бебета, които не спят, за свръхактивни деца и е чудесен подарък за момичета, навлизащи в пубертета, тъй като помага да обичат своите променящи се тела.

Кунцитът е идеален кристал за деца, които имат проблеми в приспособяването към живота си. Той ще им донесе комфорт, ще почисти сенките в аурата им.

Този камък помага да се преодолее болката от разбитото сърце след загуба или раздяла. Успокоителната сила на кунцита помага при нервност преди изпит, интервю и е полезна в ситуации, където не трябва да показвате раздразнителност. На работното място предпазва от раздразнителността и проблемите на висшестоящите, дори и при сексуален тормоз.

Като кристал на пътеествениците, лилавият кунцит пази от агресия на пътя и стрес по време на шофиране. Успокоява пътниците в колата ви. Особено добър пазител е при посещения на места, където са се случили негативни събития и защитава срещу отмъстителни духове.

Кунцитът може да повлияе положително на хормонални мигрени, на проблеми в репродуктивната система, пубертета при момичетата, ПМС, менструални проблеми. Може да се използва за лечение на кожни обриви, причинени от алергии към химикали, също и при намаляване на ефектите след анестезия.

Кунцитът подсилва кръвообращението, помага при невралгия, успокоява епилепсията и ставните болки. Добър помощник е в лечението на депресия и психиатрични отклонения. Възстановява тялото след емоционален стрес.

Дава положителни резултати в работата с хора, които са се затворили за живота и другите, за да се защитят емоционално. Има висока вибрация за освобождаване от страхове и мъка, които задържат сърцето в миналото, тревожност за бъдещето. Позволява да изразяваме свободно чувствата си, лекува съзнанието и сърцето ни.

Помага на хора, които срещат трудности в обвързването с други хора, а също и на онези, които се е наложило да порастнат твърде бързо – връща им изгубеното доверие и невинност.

Няма коментари:

Публикуване на коментар