PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до Кристали и камъни от А до Я

Иолит

  1. Иолит
  2. Научни данни за Иолита
  3. Мистични свойства на Иолита
  4. Лечебни свойства на Иолита

Легендата разказва, че когато Лейф Ериксон и други легендарни изследователи викинги се осмелявали на навлязат дълбоко навътре в Атлантическия океан, далеч от всякаква брегова линия, която да им помогне да определят местоположението си те носили със себе си Иолит, който им помагал в навигацията. Викингите носили със себе си тънки парченца Иолит, който е първия в света поляризационен филтър. Гледайки през тези парченца Иолит те били в състояние да определят точното положение на слънцето и да плават безопасно до новия свят и обратно.

Иолитът има различни цветове  в различните ъгли от които се гледа кристала. Иолит с кубична форма ще има виолетово-син цвят, почти като сапфир от едната си страна, чист като вода от другата си страна и медено жълто отгоре. Тази му способност се нарича pleochroism и кара някои хора да го наричат „воден сапфир” в миналото, но това наименование вече е остаряло.

Магически сили

Елемент: Вода

Зодии

Асоциации: не е отбелязана

Камък на Водолей. Сънуването на Иолит означава, че ви предстои необичайно или неочаквано решение на труден проблем.

Чакра класификация

Иолита активира чакрата на третото око той стимулира силно и коронната чакра.

Този камък може да бъде поставен директно върху гърлото или челото за изцеление на чакрите. Използвайки Иолит вие ще се освободите от пристрастявания и раздори. Той ви оказва подкрепа в изразяването на истинската ви същност и ви помага в духовното израстване.

Рейтинг:
4.0/5 на базата на 4 оценки

Отзиви

Много ми харесва този камък
Тигрово око
Виж още отзиви
Коментирай
loading...