PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до Кристали и камъни от А до Я

Егирин

Той е черен, кафяв или зелен на тънки чупливи и прозрачни ръбове. Стъклен блясък и неравномерно разцепване. Визуално разпознаваеми са само когато кристализират. Егирина е често срещан в кварцовите скали. Най-доброто находище досега се намира в пещерата Магнет в Арканзас, САЩ, където кристали с дължина до 10 см са в голямо изобилие.

Находище има още в Русия на Колския полуостров, където се събира още с редките цирконий и титаниеви минерали. Средно големи кристали са открити още в Монтана и в близост до Колорадо Спрингс. Същия вид скала се среща още в Гренландия, Норвегия и Бразилия.

Научни данни

Егирина, който на някои места е известен и като акмит, образува впечатляващи кристали, които са се превърнали в класика сред колекционерите. Много популярна негова форма е тази на стръмно наклонена пирамида на върха на призматични кристали. Алтернативното име акмит идва от гръцката дума за точка. Името Егирин идва от тевтонския бог на морето Егир, понеже за първи път минерала е открит в Норвегия. Егирина е много трудно да се различи от близкия му минерал Аугит. Стръмните пирамиди на Егирина е единственото което ги различава.

Мистични свойства

Егирина е минерал, който  ви помага да следвате личните си убеждения и морал и ви дава сила да бъдете верен на себе си. Използването на този минерал за генериране на енергия е отлични. Той може да концентрира положителната енергия в дадена област и да си взаимодейства с енергията идваща от други минерали.

Използва се за премахване на емоционално бреме, за да можете да отразите личните си нагласи, мнения и концепции и да приемете състояние на достатъчност. Засилва личното себеуважение.

Лечебни свойства

Егирина се използва при лечение на недостатъци на имунната система. Защитава от отрицателна енергия и психична атака и увеличава количеството енергия идваща от други минерали, които също се използват за лечебни цели.

Зодиак

Камък на риби

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 1 оценка

Отзиви

много ми харесва,как да го купя
Виж още отзиви
Коментирай
loading...