Храненето на бъдещето

Аметист

Храненето на бъдещето > Хранене с кристали > Аметист

Система на тялото: мускулна, лимфна
Форма на подхранване: тяло на събиране, пресечено тяло.
Химична формула: SiO2 (силициев двуокис)
Примес: Fe2+, Fe3+
Блясък: стъклен, перлен
Твърдост: 7
Фрактура: много крехък
Плътност: 2,63 — 2,65 г/см³
Честота: 170 Гц
Свойства: увеличава лимфния поток и притока на кръв, като създава събирателно въртене
Астрология: знак Риби

Аметистът е вид кварц. Смята се, че неговите свойствата и структура са много подобни на структурата на човека и по-скоро на това, което се нарича "човешка енергия", затова често го свързват със съдбата и пророчество. Аметистът подобрява личните умения и затова се възприема като кристал талисман.

Името на този камък е свързано с най-висшата човешка страст – любовта. Неен символ е нимфата Aметис, чието име носи камъка. Именно преживяването е онази сила, която изразява аметистът. Най-величественият бог на преживяването – Дионис, също символизира силата на този камък. Има много истории, които разказват за различните качества на Дионис, но именно любовта му към нимфата, определя онази кристална сила, която е свързана с аметист.

Така Аметист се утвърждава като камък на преживяването и следователно всичко, свързано с тази област, е негов символ. Когато говорим за Венера и нейните качества или за Афродита и нейните прояви, ние говорим за кристалната сила, която се намира в аметист. Впрочем висшите човешки преживявания не са прости: те ту избухват, ту отслабват. Камъкът аметист е като показател за по-висшите човешки чувства и качества.

И тъкмо тези качества предопределят отношението към аметист като към камък, надарен с божествена любов. Аметистът е един от 12-те спектри на божествено знание, въплъщавайки едно от 12-те свойства на божествения път. Това свойство нашите предци са свързали с определена защита на човека. Всъщност самото име идва от защитните свойства на богинята Артемида, която била охранявана от нимфи, сред които била и Аметис. Следва да се отбележи, че Аметис също е свързана с качеството на преживяването, което променя цвета си, като ту го подсилва, ту го отслабва. Аметист е камък на вниманието, камък на наблюдението, който помага на хората, като ги кара да внимават за своите действия и да не се изгубват.

Аметистът често е наричан винения камък, въплъщаващ истинското значение на преживяването посредством напълване на сетивата чрез консумация на вино; т.е. той е символ на винената медитация. С ефективното си влияние върху лимфите, аметистът подобрява работата на мозъка, като му дава допълнителни възможности за свързване и помага засилването на концентрацията. 

Прилагане

Вътрешно: Приема се събота и понеделник в следобедните часове. Също така е добре да се приема след чаша вино.

Външно: инжектира се в ингвиналните и аксиларни лимфни и врата, а при разширени вени — в краката.

Особеност на камъка

Кристалът аметист съдържа желязо, което допринася за неговата стабилност и силно свързване с тялото, независимо от високите честотни характеристики.

Основното действие

Облекчава напрежението. Препоръчва се за употреба при разширени вени и различни обриви. Успокоява и уравновесява. Препоръчва се при диабет. Подобрява зрението. Допринася за създаването на Единния център. Подхранва матката.

Сингония

Тригонална. Тригоналната сингония има три равни оси, пресичащи се в една равнина под ъгъл от 60 градуса. Тя е изразена от асиметрия, създаваща ъгъл на въртене, който позволява да се генерира енергия.

Време на използване

Да се приема при намаляваща Луна. Време на използване — след 16.00.

 

   2895  

Задай въпрос


Само регистрирани потребители могат да зададат въпрос. Вход.

За регистрация натисни тук.



top